tisdag 16 juni 2009

Investeringsstöd för solceller

Regeringen har beslutat om ett nytt stöd för installation av solceller. Stödet på upp till 60 procent av investeringskostnaden riktas till företag, offentliga och privata organisationer samt privatpersoner. Syftet är att öka andelen solenergi i Sverige och skapa fler jobb. Vilka är det då som kommer att få ansvaret att installera solcellsystemen? Jo just det, förhoppningsvis många av EIO:s 2.600 elföretagare. I och med detta beslut så öppnas alltså en så gott som ny marknad. Tack för det - nu gäller det att hålla sig framme!

2 kommentarer:

  1. Vi ska samtidigt se upp och varna för lycksökare som alltid dyker upp i en snabbt växande sektor. Installation av småskalig elproduktion ska göras som en fast anslutning och är ett behörighetspliktigt arbete.
    Elsäkerhetsverket har just utkommit med en liten skrift om vind och solel som finns att ladda ner från deras hemsida. Där står bl a att stickproppsanslutning av vind och solel inte är tillåtet.

    SvaraRadera
  2. Så sant. Ovanligt pedagogisk skrift för att komma från ett verk men så har ju både EIO och EUU bidragit med kunskap. Läsning rekommenderas!

    SvaraRadera