onsdag 30 december 2009

Grattis Dalslänningar

På året sista arbetsdag har då äntligen alla 7 000 abonnenter i Dalsland fått strömmen tillbaka. Grattis! Dessa familjer kan vittna om hur sårbara vi är i dagens samhälle utan den infrastruktur som vi är så vana vid och som många av det moderna samhällets tjänster är beroende av. Idag tar vi el- och bredbandsuppkopplingar för givet och många mycket kritiska tjänster utvecklas av privata aktörer och det offentliga. Jag har länge krävt att för vår fiberinfrastruktur, som ju är ryggraden i all kommunikation, måste det finnas nationella normer och krav som garanterar tillgänglighet och säkerhet. Infrastrukturminister Åsa Torstensson borde tala med ansvariga för socialfrågor, näringsfrågor och försvarsfrågor för att bara nämna några områden som är beroende av att energi och kommunikation fungerar.
Nästa gång kanske det är 700 000 abonnenter som är utan kommunikation på grund av att bredbandet ligger nere. Hur kontaktar man till exempel hemtjänsten då?

Trots allt gick det bra den här gången och jag vill passa på att önska alla som följer mina inlägg ett riktigt Gott Nytt År!