lördag 21 november 2009

Tänker inte ungdomar nuförtiden?

Juristutbildningen är en av de absolut mest sökta av vårens utbildningar trots att framtidsutsikten ser kärv ut. Blivande civil- och högskoleingenjörer samt gymnasielärare i yrkesämnen har däremot goda möjlighet till jobb men få har sökt till vårterminens start. Om fem år är chansen att få jobb som jurist medelstor, inom tio är det enligt arbetsförmedlingens prognoser mycket svårt.
Kan det verkligen vara så att dagens ungdomar inte fattar? Jag tror inte det. Ett av de stora problemen är att skolorna inte anpassar sin marknadsföring efter dagens värderingar bland ungdomar. Jag tror de flesta ungdomar väljer yrke efter vad de är intresserade av. Då är det skolans och branschens jobb att visa att elteknikbranschen inte består av opålitliga hantverkare med machokultur i byggbodar. Det är istället en kunskapsbransch som allt oftare kräver högskoleutbildning och med mycket ljusa framtidsutsikter.

tisdag 17 november 2009

Grattis Cecilia Malmström!

Jag och Elektriska Installatörsorganisationen EIO, gratulerar dig till att bli Sveriges nästa EU-kommissionär.
Vi hoppas att du får en kommissionärsportfölj som innehåller våra viktiga frågor och att du kan skapa uppmärksamhet och vinna allierade i frågan om fibernätens sårbarhet.
Det är viktigt för Sverige, och inte minst Europa, att vi tar fram en standard för installationer av fiber och bredband för att skydda de samhällskritiska tjänster som finns i våra fiberinstallationer idag.