fredag 18 december 2009

Nedmontering

Dessvärre fick mitt föregående inlägg dubbel betydelse. GM meddelade idag att man påbörjar nedläggningen av SAAB. Enligt GM kan försäljningen inte avslutas.
Det är naturligtvis tråkigt besked för alla anställda och SAAB ägare men även för alla underleverantörer till SAAB. Däribland en hel del Elteknikföretag. Vi får hoppas att det likt många andra nedläggningar blommar ut en kreativitet som resulterar i nya företag med investerings- och anställningsbehov.

onsdag 16 december 2009

Så tystnade då SAAB till slut

Kan detta vara framtiden för SAAB? För mig låter det logiskt att sälja gammal teknik för att finansiera ny miljövänlig. Projektet ser väldigt spännande ut och bekräftar det vi alltid hävdat. El är framtiden!
Se ett smakprov här

tisdag 15 december 2009

Två hjältar

Utan att jämföra med de Svenska hjältar som TV4 presenterade igår måste jag få uppmärksamma två företagsledare i elteknikbranschen. Tomas Hanser & Christer Gravsjö som driver Ovansiljans Elmän AB i Orsa som nominerats till Årets ungdomsföretag 2009 med motiveringen:
Tomas och Christer har inte följt strömmen utan representerar en ny generations hantverkare där kundernas förväntningar på service sätts i fokus. Resultatet har blivit, förutom tillväxt även hög kundnöjdhet.
Om detta är signifikant för den nya generationens elteknikföretag hyser jag ännu större hopp och förväntan på framtiden. Stort grattis till er och er personal!