torsdag 30 april 2009

Nordisk energieffektiviseringsplattform?

Har just avslutat ett möte i Oslo med mina nordiska kolleger. Frågeställningarna är ungefär desamma i respektive land och huvudfrågan är naturligtvis hur hårt lågkonjunkturen slår mot branschen och vilka åtgärder som kan motverka.
Det är intressant att vi är samstämmiga kring att energieffektivisering och småskalig energiproduktion är områden där branschen kan aktivera sig betydligt mer. Här skulle vi kunna utveckla en gemensam plattform med våra nordiska kolleger.

Nu går flyget snart hem och jag passar på att önska en riktigt trevlig Valborg!

tisdag 28 april 2009

Elgolfen drar igång


Svenska Elgolfen är en tävling i första hand öppen för elinstallatörer, elgrossister, elkonsulter, industri-/elavdelning och elkraftbolag. Landskrona GK är först ut som kvaltävling den 29 april i år. Tävlingen sponsras av Schneider Electric, EUU och EIO. Vi har platser kvar både till den första kvaltävlingen men även till några andra banor i vår tävlingskalender. Den 26 juni är det Sverigefinal på Nyköpings GK. EIO har varit med i den här tävlingen sedan 1987, deltagandet har årligen ökat. Antalet startande i år är ungefär 500 personer. Fore!